Експерти от света на недвижимите имоти ще споделят тенденциите в бранша по време на EXPO MoitePari 2019

12.11.2019

Експерти от света на недвижимите имоти ще споделят тенденциите в бранша по време на EXPO MoitePari 2019

EXPO MoitePari ще се проведе за трета поредна година на 16 и 17 ноември в Новотел София. Акцентите на тазгодишното издание ще бъдат насочени както към управление на личните финанси, така и към тенденциите на пазара на имотите и жилищното кредитиране.

Кога е подходящият момент да закупя жилище? Как да избера брокер, който е професионалист? Изгодно или опасно е инвестирането в имот “на зелено”? Какъв финансови инструмент да използваме, когато купуваме жилище –ипотечен или жилищен кредит? С каква документация ще се сблъскам, когато сключвам сделка за покупко-продажба или отдаване под наем? Тези и още много въпроси си задава всеки, който желае да закупи недвижим имот. Участниците във финансовия форум ще разберат повече и за процедурите при сключване на договори, за да са нормативно издържани.

Темите, свързани с недвижими имоти, ще бъдат представени в първия ден на семинарната програма – 16 ноември. Лекторите, които ще запознаят публиката с тази материя, са Добромир Ганев, председател на Национално сдружение недвижими имоти, Асен Велинов, адвокат, и Петър Илиев, оперативен директор на Кредитланд.

Нуждата от експертен анализ на тенденциите на динамичния пазар на имоти е голяма. Процентите на закупени жилища на “зелено” (още в строеж) се увеличават през последните години, но “Какво казват цифрите?” и “Какви са плюсовете и минусите за купувачите на такъв имот?” са въпроси, чиито отговори ще получат участниците на EXPO MoitePari. По време на лекцията “Състояние и тенденции на пазара на жилищните имоти” специалистът Добромир Ганев не само ще представи на посетителите статистическите данни и анализи по темата, но и ще даде практични съвети за избор на брокер и покупка на имот “на зелено”.

Но изборът на самия имот не е единственото предизвикателство пред всеки, който желае да закупи жилище. Какво следва? Изборът на финансови инструменти, с които да закупим имота. Има два основни типа кредитиране при покупка на имот – жилищен и ипотечен. Ако изберете жилищен кредит, средствата са предвидени единствено за покупката на имота и ще бъдат прехвърлени директно при продавача. За разлика от него, под понятието “ипотечен кредит” са поставени всички видове кредити, обезпечени с ипотека. Много хора се опасяват от риска при изтегляне на ипотечен кредит, но той може да бъде минимализиран със съвети и анализи от професионалисти в сферата.

Правилно решение ли е ипотечният кредит за вас? Как да тълкувате статистическите данни за динамичните промени в този пазар? Отговор на тези въпроси и много други ще даде на участниците Петър Илиев по време на лекцията “Тенденции в ипотечното кредитиране”. Проследяването на промените и тенденциите в пазара на ипотечни кредити е изключително важно. Лекцията ще бъде полезна и със съвети към кредитополучателите във връзка с избора на правилен кредитор и подобряването на условията по кредитите, когато са налице настоящи заеми.

В лекцията “Юридически проблеми при сделки с имоти” на Асен Велинов участниците ще могат да чуят на достъпен език кои са основните документи, които трябва да изискват и които е нужно да се изготвят от тяхна страна при сделка с имот. Освен за живеене, недвижимите имоти често се използват и като пасивен доход чрез отдаване под наем. Този вид инвестиция е рискова, ако клаузите в договора не са изчерпателни и не предвиждат какви са задълженията на двете страни при различни възможни проблеми във взаимоотношението “наемодател-наемател”.

“На този форум участниците ще имат достъп до полезна информация за различни сегменти от финансовия пазар, ще получат и конкретни съвети за това как да управляват личните си финанси, което до голяма степен е свързано със създаване на навици за спестяване и инвестиране. Също така ще получат полезни практични съвети за правата си в различните инвестиционни сфери, както и информация за потенциални грешки, която може да им спести много нерви и средства”, споделя Петър Илиев, лектор на EXPO MoitePari  и оперативен директор на Кредитланд.

Повече информация как да се включите в третото издание на EXPO MoitePari  можете да намерите на: https://expo.moitepari.bg/bg/#section-7Цената на билета е за ЕДИН ЧОВЕК и включва: достъп до всички семинарни панели и дискусии. Всички работилници; достъп до всички изложбени щандове; напитки и сладки по време на кафе паузите; възможност за включване в игра с награди; Преференциални предложения от участващите финансови институции специално за посетителите на Експо „Моите пари“.

РЕГИСТРАЦИЯ ДО 15 ноемрви

130.00 лв.

купи
РЕДОВНА ЦЕНА НА БИЛЕТА / ЦЕНА ПРИ РЕГИСТРАЦИЯ НА МЯСТО

195.00 лв.

САМО при наличие на останали места, закупуването на билет от 13 до 16 ноември (първи ден на събитието) ще е възможно на цена от 195 лв. / човек Цената на билета е за ТРИМА ДУШИ и включва: достъп до всички семинарни панели и дискусии. Всички работилници; достъп до всички изложбени щандове; напитки и сладки по време на кафе паузите; възможност за включване в игра с награди; Преференциални предложения от участващите финансови институции специално за посетителите на Експо „Моите пари“.

РЕГИСТРАЦИЯ ДО 15 ноемрви

300.00 лв.

купи
РЕДОВНА ЦЕНА НА БИЛЕТА / ЦЕНА ПРИ РЕГИСТРАЦИЯ НА МЯСТО

470.00 лв.